سیلیکون امولشن چیست
سیلیکون امولشن یا سیلیکون امولسیون (Silicone Emulsion) از پر مصرفترین مایعات بسپاری مورد استفاده در انواع صنایع هستند. ذرات سیلیکون در آب با کمک یک واسطه پراکنده حل میشوند. امولسیون سیلیکون، سیلیکونهای امتزاجناپذیری هستند که در یک محیط آبی با کمک یک عامل فعال سطحی به پراکندگی یکنواخت رسیدهاند.
خواص مقاومتی نظیر مقاومت در برابر حرارت، الکتریسیته، رطوبت و آب و همچنین امکان رقیق سازی ساده با آب و استفاده آسان موجب شده است که این مایعات مورد توجه قرار گیرند.
انواع سیلیکون امولسیون
سیلیکون امولشن ها روغن های سیلیکونی هستند که در سیستم آبی پراکنده می شوند. سیلیکون امولشن های روغن در آب کیفیت به مراتب بهتری دارند.
امولسیون آب در روغن
آب در روغن پراکندگی دارد.
امولسیون روغن در آب
قابلیت حلالیت روغن در آب دارد
کاربرد سیلیکون امولشن
سیلیکون پلیمرهایی مصنوعی هستند که از زنجیره ای متناوب از اتم های اکسیژن و آب تشکیل شده اند که با عناصر مختلفی چون هیدروژن،کربن و … ترکیب می شوند. سیلیکون امولشن ها در واقع یکی از انواع مختلف سیلیکون ها هستند که از آن ها استفاده فراوانی می شود.
- پوشش های محافظتی در برابر رطوبت و آب و هوا
- نرم کننده های مورد نیاز در صنایع نساجی
- پولیش کاری مصنوعات چوبی
- مقاوم سازی پشم شیشه در عایق کاری
تفاوت امولوشن W/O و O/W
o وw کوتاه شده دو کلمه water و oil هستند. در سیلیکون امولشن ها آنچه که مهم است میزان آب یا مقدار روغن محلول شده نیست، بلکه فاکتور مهم تر مقدار ماده امولشن کننده است.
اگر ماده امولشن کننده محلول در آب باشد فاز روغنی بیشتر است و به این صورت به آن o/w گفته می شود و در صورتی که ماده امولشن کننده به صورت محلول در چربی باشد فاز آب آن بیشتر است و به آن w/o گفته می شود.
برای مثال سرکه به عنوان ماده ی محلول در آب در پایه روغن های گیاهی مثل سویا و … پراکنده می شود و امولشن کننده این ترکیب زرده تخم مرغ است که در نتیجه باعث به وجود آمدن w/o می شود.